Vier minderjarigen takelen zaalwacht toe

Vier minderjarigen zijn in een gesloten instelling geplaatst nadat ze een zaalwacht van de sporthal in de Antwerpse wijk Luchtbal zwaar hadden toegetakeld. De jongens, twee van 15 en twee van 16, wilden de sporthal overvallen, maar de vrouw gooide roet in het eten. Dat meldt het parket van Antwerpen donderdag. De feiten gebeurden op […]

Vier minderjarigen zijn in een gesloten instelling geplaatst nadat ze een zaalwacht van de sporthal in de Antwerpse wijk Luchtbal zwaar hadden toegetakeld. De jongens, twee van 15 en twee van 16, wilden de sporthal overvallen, maar de vrouw gooide roet in het eten. Dat meldt het parket van Antwerpen donderdag.

De feiten gebeurden op 23 augustus rond 16.45 uur. De vrouw werd door vier personen geslagen en geschopt en onder schot gehouden met een klein handvuurwapen. Toen iemand de sporthal binnen kwam, kozen de jongeren het hazenpad. Ze konden enkel een sleutelbos buit maken.

Politie-inspecteurs konden kort nadien twee verdachten klissen. Die bleken niet bij de overval betrokken te zijn geweest, maar in hun gsm werden wel berichten teruggevonden over de feiten. Dat, in combinatie met camerabeelden, leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de vier verdachten een dag later.

Ze werden voor de jeugdrechter geleid en die besliste om hen alle vier in een gesloten instelling te plaatsen.

Beeld Google Street View

Reacties

wpDiscuz