Viroloog Van Gucht geeft antwoord: ‘Tegen dan kunnen we zeker weer terrasjes doen’

Hoe lang moeten we nog wachten

Tot minstens midden april en wellicht zelfs tot begin mei zullen de huidige corona-maatregelen in stand blijven. Indien alles gunstig verloopt, zullen deze rustig afgebouwd worden hierna, maar heel wat zaken, zullen nog niet onmiddellijk terug kunnen.

Wanneer mogen we een pintje drinken in het zonnetje?

Uit de lockdown geraken, moeten we volgens viroloog Steven Van Gucht rustig in verschillende stappen doen. Tegelijkertijd is het hopen dat het virus niet plots weer gaat opflakkeren.

“Uit de lockdown raken doen we allicht in verschillende stappen. En tegelijkertijd gaan we ook alles goed opvolgen. Of dat er al dan niet een nieuwe opflakkering ontstaat van het virus.”

“Sommige maatregelen gaan we terugschroeven en dan nauw opvolgen of we nieuwe gevallen detecteren of dat er opnieuw mensen ziek worden. Zolang dat gunstig is, kunnen we stap per stap terug naar normaal gaan.”

Of dat we deze zomer al terug op vakantie kunnen gaan, is nog afwachten. Grote festivals waar mensen uit de hele wereld naartoe komen, lijken nog uit den boze. Volgens Van Gucht kunnen we wel in de zomer met zekerheid terug op de terrasjes gaan zitten. Ten laatste in de loop van juni samen met vrienden op café gaan, zit er dus zeker in.

“Ik zou nog een beetje wachten met een vakantie te boeken. Ik denk wel dat je deze zomer op het terras een pintje kan gaan drinken. Ik heb meer schrik voor massa-evenementen waarbij verschillende nationaliteiten samenkomen. Dat kan misschien wel nog een risico blijven.”

Bron: Redactie24

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
geepee

Ik hoop het echt voor iedereen want dit zou meer dan welkom zijn.

Kateleen

Ik denk dat we moeten op leten voor de virus hij kan nog niet helemaal weg zijn en als je bang bent voor in massagroepen bij te komen moet je zeker niet op terras gaan zitten daar is het ook massa loop
Op vakantie gaan is mijn optie blijft in de beurt en fan naar de zee of in de Vlaamse Ardennen en boek voor het volgende jaar een reisje dan zijn we zeker gespaart van de zieke en kan iedereen weer zijn centen verdienen
In denk daar zo over gr

wpDiscuz