Na Vlaams Belang, maakt Van Ranst nu ook gehakt van NVA: “Kiezers vallen nu van hun stoel, de mondmaskers vallen af”

Een nieuwe Twitter-rel

Je kan veel zeggen over viroloog Van Ranst, maar animo is er wel altijd met Marc. Zo is hij al een tijdje in oorlog met Vlaams Belang op Twitter. Wat zorgde voor best wat pittige en grappige verwijten naar elkaar.

NVA krijgt bolwassing nadat ze vorig jaar samen wilden werken met Vlaams Belang

Deze keer is NVA echter aan de beurt. De aanleiding is een uitspraak van Gwendolyn Rutten van Open VLD in de afspraak. Zij vertelde dat er een jaar geleden een concreet voorstel werd gedaan om samen een regering te vormen met Vlaams Belang en NVA.

Gwendolyn zei dat ze dit hebben geweigerd en toen NVA-ondervoorzitter Lorin Parys wat duiding gaf bij deze uitspraak en haar een ‘rustgevende zomer wenste’, was Van Ranst er als de kippen bij om Parys op zijn plaats te zetten.

“Wens jij mannelijke collega’s ook een “rustgevende zomer” toe? Ik vind uw suggestie dat u Gwendolyn Rutten vermoeid is en aan vakantie toe is stuitend en seksistisch.”

Toen Peter De Roover zich ook in de debatten ging mengen, kwam de viroloog nog met een laatste straffe uitspraak. Iedereen dat zelfs overweegt om Vlaams Belang te vriend te houden, is duidelijk geen vriend van Marc.

“Vorige rustgevende zomer wilde uw partij blijkbaar samen met het Vlaams Blok een regering vormen. Veel van jullie kiezers vallen nu van hun stoel, en dat is niet door vermoeidheid. De mondmaskers vallen af…”

Reacties

wpDiscuz