Vlaams Belang-parlementslid maakt pijnlijke uitschuiver

Vlaams parlementslid Wim Wienen (Vlaams Belang) heeft woensdag in de plenaire van het Vlaams Parlement een uitschuiver gemaakt in het debat over het Roger Raveelmuseum. Wienen vroeg zich op een bepaald moment af wat Vlaanderen zou doen als Constant Permeke zou sterven. Maar Permeke is al ruim zestig jaar overleden. In het Vlaams Parlement werd […]

Vlaams parlementslid Wim Wienen (Vlaams Belang) heeft woensdag in de plenaire van het Vlaams Parlement een uitschuiver gemaakt in het debat over het Roger Raveelmuseum. Wienen vroeg zich op een bepaald moment af wat Vlaanderen zou doen als Constant Permeke zou sterven. Maar Permeke is al ruim zestig jaar overleden.

In het Vlaams Parlement werd woensdag onder meer gedebatteerd over de perikelen rond het Raveelmuseum na diens recente overlijden.

Op een bepaald moment komt Vlaams Belang-politicus Wim Wienen tussen. Eerst geeft hij een pluim aan de Vlaamse overheid die voldoende zou gedaan hebben om de werken van Roger Raveel te behouden. Maar Raveel is volgens Wienen niet de enige belangrijke kunstenaar. “Je zou dit debat heel ver kunnen doortrekken. Wat zullen we bijvoorbeeld doen met wat Permeke achterlaat in Vlaanderen wanneer hij het tijdelijke met het eeuwige verwisselt”, vroeg Wienen zich af.

Wat Wienen daarbij vergat, was dat Permeke natuurlijk al lang niet meer onder ons is. De expressionistische schilder en beeldhouwer stierf in 1962.

Wienen amendeerde zijn tussenkomst even later op Twitter. “Oeps, misser. Bedoelde Panamarenko, maar zei Permeke. En die heeft tijdelijke al met eeuwige verwisseld”, zo tweette het parlementslid.

Belga Archieffoto

Reacties

wpDiscuz