Vlaamse horeca in 't zwart of rekening klant in 't rood News
Vlaamse horeca in 't zwart of rekening klant in 't rood
News

Vlaamse horeca in 't zwart of rekening klant in 't rood

Eens 'goe gaan eten'. Niets zo gezellig om met vrienden of familie de poten onder 't tafel te schuiven, broeksriem een gaatje losser te steken en de eerste aperitief te bestellen.

't Is voor velen een deel van de Vlaamse, bourgondische eigenheid. We werken hard, maar nu en dan onszelf eens lekker gaan verwennen in een lokale topzaak, 't hoort erbij. Want dat hebben we per slot van rekening wel verdiend na alweer een week hard labeur.

Maar over rekening gesproken, Horeca Vlaanderen trekt nogmaals aan de alarmbel omdat, indien de geregistreerde kassa er komt, het gedaan zal zijn met een biefstuk-friet voor ongeveer 25 euro. Reken maar snel 45 euro. Want als die kassa er komt betalen we ons zelfs blauw aan een simpele spaghetti.Als we nota bene nog spaghetti op de kaart gaan krijgen! Want naast een stijging in prijs zal het aanbod echter fel inkrimpen.

"Uit eten zal in 2016 bijna dubbel zo veel kosten als nu", laat Horeca Vlaanderen optekenen in Het Nieuwsblad. "Als alle inkomsten wit zijn, blijft er geen zwart geld over om de overuren van het personeel te betalen", aldus Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder Horeca Vlaanderen.

En vergeet het maar dat je 's avonds nog lekker laat zal kunnen doorzakken. 't Is eten en naar huis, want overuren, de core-business van de horeca, zullen verleden tijd zijn.

Iedereen gelijk voor de wet en dus ook geen zwart werk (onze nationale sport) in de horeca, of gaan we eens praten over de geest en de letter van de wet? Liever wéér een stukje van onze eigenheid afgeven in ruil voor 'correctheid'? Een debat dat zeker nog een dessert zal krijgen...(RVH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties