Voetbalbondvoorzitter advocaat verkrachtingsslachtoffer Ronald Janssen

Morgen start in Hasselt het proces over de twaalf verkrachtingen waarvan seriemoordenaar Ronald Janssen beschuldigd wordt. Tegenover de vroegere leraar uit Loksbergen (Halen) staat François De Keersmaecker, de voorzitter van de Voetbalbond. Hij treedt op als advocaat van één van Janssens slachtoffers. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De 54-jarige De Keersmaecker verdedigt voor de correctionele rechtbank […]

Morgen start in Hasselt het proces over de twaalf verkrachtingen waarvan seriemoordenaar Ronald Janssen beschuldigd wordt. Tegenover de vroegere leraar uit Loksbergen (Halen) staat François De Keersmaecker, de voorzitter van de Voetbalbond. Hij treedt op als advocaat van één van Janssens slachtoffers. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De 54-jarige De Keersmaecker verdedigt voor de correctionele rechtbank in Hasselt een jonge vrouw uit Mechelen die enkele jaren geleden als studente in Hasselt woonde. Janssen drong op een nacht haar kamer binnen met de bedoeling haar te verkrachten, maar dat mislukte.

Pas in 2010, toen Janssen al in de cel zat, werd duidelijk dat de moordenaar van Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus ook in deze zaak de dader was.

“Janssen heeft ondertussen al halve bekentenissen afgelegd. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met het parket een stevig dossier in handen hebben”, aldus De Keersmaecker.

De Keersmaecker is sinds 2006 voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “Maar in de eerste plaats ben ik nog steeds advocaat”, vertelt hij. “Het voorzitterschap bij de KBVB is een halftijdse baan. Ik doe het dit keer op vraag van de ouders van mijn cliënte.”

Assisen

Ronald Janssen moet zich vanaf morgen verantwoorden voor diverse verkrachtingen, pogingen tot verkrachtingen en aanranding, slagen en verwondingen en het binnendringen van woningen. Sommige slachtoffers kwamen getuigen tijdens Janssens assisenproces vorig jaar maar de dossiers werden toen uit dat proces gehouden.

Morgen vindt in Hasselt de inleidende zitting plaats. De debatten zijn waarschijnlijk pas voor het najaar.

Foto CJ

Reacties

wpDiscuz