VRT-journaal loopt volledig in ’t honderd (video)

Wie dacht dat ze bij ’t journaal niet eerst wat oefenen, krijgt hier onderaan het artikel het tegendeel op een dienblad gepresenteerd. Een weekend is er natuurlijk voor iedereen. Ook de dames en heren van de montage van het laatavondjournaal doen het dan al eens wat rustiger aan en een foutje is snel gebeurd. Zo […]

Wie dacht dat ze bij ’t journaal niet eerst wat oefenen, krijgt hier onderaan het artikel het tegendeel op een dienblad gepresenteerd.

Een weekend is er natuurlijk voor iedereen. Ook de dames en heren van de montage van het laatavondjournaal doen het dan al eens wat rustiger aan en een foutje is snel gebeurd. Zo werden de beelden van de repetitie gebruikt in de eindmontage van het late journaal van zaterdag 21 december.

“Die man die we net hoorde, is dat die DJ …euh…Mike, of die broers?” Ons eigenste Hanne Decoutere is blijkbaar nog niet volledig mee met het bekendste DJ-duo van het moment. Maar voor alle duidelijkheid, we nemen haar dat zeker niet kwalijk. Je kan nu eenmaal niet van alles op de hoogte zijn en ’t is beter dat je ’t even checkt alvorens een flater te begaan op nationale televisie. Helaas kwam ook dat fragment mee in de uiteindelijke versie van ’t journaal. Niet echt fijn voor het nieuwsanker kunnen we ons inbeelden.

Maar we moeten daar nu ook niet al te zwaar aan tillen. Wie maakt nu eens niet een voutje tijdens de werkuren? En zo’n montage kan een zéér intensieve en verwarrende bedoening zijn. Met een wirwar aan takes is het netjes ontwarren, knippen en plakken van zo’n journaal een echt monnikenwerk… ’t Levert wel geestige beelden op als ’t dan eens fout loopt. En zo zien we ook eens hoe het er achter de schermen aan toe gaat… ’t Was dus opendeurdag bij de VRT dit weekend.(RVH)


VRT journaal faalt op 21_12_2013 door dm_4fe989d445655

Beeld: Belga

Reacties

wpDiscuz