Wat rommelt er in Luik? Deel 2! News
Wat rommelt er in Luik? Deel 2!
News

Wat rommelt er in Luik? Deel 2!

Vorige week haalden we het al aan: de gerechtskosten voor boekhoudkundig onderzoek in Luik doen heel wat vraagtekens rijzen. Waarom is het tweede kleinste gerechtelijke gebied zo'n koploper wanneer het over geld uitgeven gaat?
Vorige week hadden we het al over de spilfiguren in het verhaal, vandaag noemen we ze met naam en toenaam. Philippe Richard, onderzoeksrechter en pitbull van dienst, is de grote man in Luik die de boekhoudkundige experts aan het werk zet. Als enige onderzoeksrechter binnen het gerechtelijk gebied stuurt hij de financiële experts aan. En vooral die ene expert die het leeuwendeel van de koek krijgt: Olivier Deblinde.

Die Olivier Deblinde is - op zijn zachtst gezegd - geen onbesproken figuur. Zo luidden de eindconclusies van het tribunaal, dat naar aanleiding van een geschil uit 2006 werd aangesteld in een zaak tegen ex-gouverneur Jean-Pierre De Clercq, dat de rapporten van Deblinde geschrapt mochten worden vanwege een gebrek aan objectiviteit en een gebrek aan bewijsvoering in het voordeel van de beklaagde. De verdediging had hem al gebrekkig werk verweten om het niet 'een vorm van incompetentie' te noemen.

Olivier Deblinde is bovendien terug te vinden in niet minder dan 15 VZW's, BVBA's en dergelijke. Op zich niet verwonderlijk, maar het lijkt moeilijk verenigbaar met artikel 31 van de wet van 22 april 1999 over de deontologische code voor boekhoudkundige experts.

Vreemd dat net deze persoon zoveel opdrachten toegewezen kreeg door Philippe Richard dus. Je zou bijna vermoeden dat dit dynamische duo twee handen op één buik zijn. Zou het? Morgen meer! (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties