Wedstrijdje slurftrekken (video)

13/04/2011 - 19:03

Samen met de kindjes genieten van een dagje relaxen, het lekker weertje en de weelderige pracht van de savanne. Dat moeten we meer doe... Oh crap, it’s a trap!

Prachttaferelen in het Afrikaanse dierenrijk, waar een koppel deze straffe beelden schoot. Een moederolifant en haar twee baby’tjes drinken een slokje water uit de Chobe in Botswana. Een erg welkome verfrissing totdat een gepantserde snoodaard hun onderonsje komt verstoren. De woeste ‘Schnappie’ duikt op boven het wateroppervlak en grijpt de slurf van mama olifant.

De twee kleintjes maken zich gauw uit de ... poten, maar het is onvoorstelbaar om te zien wat een kracht die monsieur-croque heeft en het de 5 keer zo zware olifant knap lastig maakt. Soit, uiteindelijk haalt de dikste van de twee het wel, maar het was de moeite waard!

Het schouwspel doet trouwens denken aan een bekend filmpje waarin enkele buffels net iets te dicht in de buurt komen van een bende leeuwen. Maar het wordt nóg leuker wanneer ook de waterkoning zich komt moeien... (KDN)

Facebook comments