Weg met de hamburger! Tijd voor labovlees... News
Weg met de hamburger! Tijd voor labovlees...
News

Weg met de hamburger! Tijd voor labovlees...

Driewerf hoera! De toekomst is nabij... Gedaan met het massaal slachten van runderen en pluimvee want vanaf nu komt ons vlees uit proefbuizen.

Maar voor we iets te hard van stapel lopen, gaan we toch best eerst eens kijken hoe zo'n proefbuishamburger smaakt... En ook het kostenplaatje is niet mis.

Professor Mark Post is erin geslaagd om uit stamcellen van een koe een volledige hamburger van zo'n 140 gram te maken. Kostprijsje vraagt u? Wel, voor net geen 300.000 euro werd het eerste exemplaar gefabriceerd.

De hamburger zelf bestaat uit maar liefst 20.000 ultradunne plakjes. Alles samen duurde het ook 3 maanden alvorens het hele lapje 'vlees' klaar was.

De, euhm, eer was aan twee journalisten om het zaakje uit te testen. Beiden zijn momenteel nog in leven dus het zal dan wel niet zo gevaarlijk zijn zeker? Buiten het gebrek aan een 'vettige' smaak - toch dé reden om een hamburger te eten - viel het goedje vrij goed te eten en komt het in de buurt van 'the real thing'.

Professor Post, een Hollander nota bene, is er van overtuigd dat we binnen tien à twintig jaar zijn creaties ook in de supermarkt gaan terugvinden. Of er echt volk te springen zal staan voor vlees uit een labo is nog maar zeer de vraag. Geef ons maar een goeie vettige steak en een frisse pint van den tap! (RVH)

Wie graag de beelden van de proeverij bekijkt, kan terecht op deze link.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties