‘Weggelopen kat’ is nieuwe truc van oplichters

In Sint-Jans-Molenbeek heeft de politie van de zone Brussel West een oplichter opgepakt die er vandoor was gegaan met de portefeuilles en bankkaarten van een goedgelovige bejaarde man. Oplichters worden steeds inventiever om er met iemand zijn fortuin vandoor te gaan. Een jongeman belde aan bij een bejaarde en vertelde hem dat zijn kat was […]

In Sint-Jans-Molenbeek heeft de politie van de zone Brussel West een oplichter opgepakt die er vandoor was gegaan met de portefeuilles en bankkaarten van een goedgelovige bejaarde man.


Oplichters worden steeds inventiever om er met iemand zijn fortuin vandoor te gaan. Een jongeman belde aan bij een bejaarde en vertelde hem dat zijn kat was weggelopen. Op de een of andere manier zou die in de tuin van de man terechtgekomen zijn. Terwijl de twee het dier gingen gaan zoeken, drong een kompaan de woning binnen en stal twee portefeuilles en bankkaarten. Een alerte buurtbewoner had echter iets in de gaten en verwittigde de politie.

De daders konden echter niet meteen worden opgepakt. In de loop van de namiddag probeerden ze nog de codes van de man in handen te krijgen, door zich aan de telefoon eerst voor te doen als een politieagent en daarna als iemand van de bank. De bejaarde ging er echter niet op in en uiteindelijk kon de politie de 22-jarige dader toch nog oppakken, nadat hij door een getuige herkend was op politiefoto’s. (JL)

 

Reacties

wpDiscuz