Wellicht binnenkort mogelijk: ‘twee mannen kunnen samen een baby maken’

Het zal wel gebeuren zonder kerels zwanger te maken.

Indien je een homoseksueel koppel bent en je zou graag een kind willen dan zal je nog steeds een vrouw nodig hebben. Het kind zal ook maar het DNA van één man bevatten want het is immers niet mogelijk om een vrouw zwanger te maken met twee spermacellen. De universiteit van Bath is echter met een zeer interessant onderzoek bezig waardoor een eicel overbodig wordt.

Het team is er ondertussen in geslaagd parthenogenetische muizenembryo’s te maken, die na injectie met sperma toch een normale ontwikkeling vertoonden. Er was dus geen bevruchte eicel nodig. We gaan de theoretische uitleg achterwege laten, maar dit zou ervoor zorgen dat twee mannen hun DNA kunnen doorgeven aan een kind.

Mensen die nu verwachten dat we binnenkort hoogzwangere kerels op de straat zien lopen, moeten we nog even teleurstellen. Het kind zal nog zich steeds moeten ontwikkelen in een baarmoeder, maar omdat de cellen zich vermenigvuldigen door een ongeslachtelijk proces van celdeling zal het kind dus het DNA van beide vaders kunnen bevatten. Het zal echter nog wel even duren voor dit daadwerkelijk mogelijk zal zijn. (MG)

Bron: Het Nieuwsblad

Reacties

wpDiscuz