‘Werknemers die blijven werken tijdens coronacrisis moeten 150 euro extra krijgen, alsook andere bonus’

Een voorstel van VOKA

Heel wat mensen zitten momenteel technisch werkloos thuis, maar ook heel wat anderen zijn nog steeds aan het werk. Sommige bedrijven doen er alles aan om hun werknemers thuis te laten werken, maar thuiswerk is helaas ook niet mogelijk voor alle bedrijven.

Bonus van 150 euro + energiebonus

Werkgeversorganisatie VOKA vraagt nu aan de overheid dat ze niet enkel een bonus geven aan werklozen, maar ook aan werknemers die zich nog elke dag op de werkvloer moeten begeven. Om hen te motiveren om nog buiten te komen stelt VOKA voor dat de overheid hen een prestatiepremie geeft ter waarde van 150 euro.

Voor sommige mensen is het net zo voordelig met deze premies om werkloos thuis te zitten. Voor veel werknemers is de motivatie om zich op de werkvloer te begeven dan ook niet hoog en zijn ze liever technisch werkloos. Deze premie zou dat kunnen oplossen, aldus VOKA.

“Zowel bij tijdelijke werkloosheid als bij ziekteverlof is er soms bijna geen financieel verschil meer tussen werken en niet werken. Wij vragen een incentive voor wie zich op de werkvloer begeeft als dat veilig kan.”

ABVV, de Vlaamse socialistische vakbond, vroeg daarnaast dat mensen die aan het werk blijven ook de premie van 202,68 euro krijgen die werklozen nu elke maand gestort krijgen. Dit zou voornamelijk zijn om de elektriciteit- en waterfacturen te betalen.

Bron: VOKA + Redactie24

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Klikker

Stop met allerhande voordeeltjes uit te delen.
Ik werk noodgedwongen deeltijds van thuis uit, mijn vriendin is van de ene week op de andere zonder werk gevallen dankzij het ‘geweldige’ systeem van weekcontracten van Randstad. Wij hebben geen van beiden gekozen om hierin verzeild te geraken. Ik zou een bonus krijgen en zij niet terwijl zij ook wil werken.

Buizerd

Mijn vrouw is verplicht van haar werkgever om van thuis uit te werken. Wie zal de verwarming betalen?

wpDiscuz