Woedende Tom Waes is het kotsbeu na supermarkt-bezoek: ‘DENK NU EENS NA’

En hij heeft gelijk

De 51-jarige Tom Waes is het kotsbeu na zijn laatste bezoek aan de supermarkt vertelde hij op Facebook. Terwijl hij alle moeite van de wereld doet om afstand te houden, zag hij wel heel frappante taferelen.

Voedsel betasten

Vooral hoe mensen met de lockdown-maatregelen omgaan ergerde hem enorm. Zo deed hij zijn verhaal over een koppel dat wel een mondmasker aan had, maar voor het overige letterlijk elke regel negeerde.

“Het viel me onmiddellijk op hoeveel volk er was. Het was er onmogelijk om aan ‘social distancing’ te doen. In de groenteafdeling zag ik mensen citroenen betasten en terugleggen. Betast, aangetast, besmet…”

“Die specifieke mensen waren trouwens met z’n tweeën. Gezellig samen naar de supermarkt! Waarom houdt het warenhuis aan de ingang koppels niet tegen? Dat is toch al 9 weken lang de regel!”

Waar zijn de mensen in godsnaam mee bezig?

Toen Tom zijn aankopen had gedaan en aan de kassa moest aanschuiven, besefte hij pas echt hoe erg het er aan toe gaat in de Belgische supermarkten:

Ik eindig in een rij waar ‘social distancing’ überhaupt niet gerespecteerd kan worden. Ik probeer krampachtig anderhalve meter afstand te houden. De citroenkiezers zijn er ook, zij zijn daar totaal niet mee bezig. Zij zijn vooral bezig met hun maskers en hun citroenen, niet met de realiteit.

“Ik ben echt geen moeilijk mens, maar als we na 9 weken nog altijd niet weten hoe we ons moeten gedragen en supermarktketens er nog altijd niet voor zorgen dat die pipo’s afstand houden, denk ik niet dat we klaar zijn voor een versoepeling van de maatregelen.” 

Volgens Waes zijn de mensen natuurlijk zelf verantwoordelijk voor hun overantwoord gedrag, maar hij vindt vooral dat het de taak is van de supermarkten om dit gedrag tegen te gaan.

“Bij het binnenrijden van de parking moet ik op een niet-ontsmette knop duwen en krijg ik een papieren kaartje in m’n handen dat afgescheurd is door de vorige klant. Hebben jullie de verantwoordelijkheid niet om over elk systeem na te denken?

Moeten jullie niet iemand aan de ingang zetten die koppels de toegang ontzegt? Is dat niet jullie taak? IK ZIT AL 9 WEKEN IN M’N KOT EN JULLIE DOEN GEWOON DE DEUREN OPEN EN LATEN IEDEREEN BINNEN EN ZORGEN ERVOOR DAT IK AMPER 1,5 METER AFSTAND KAN HOUDEN.” 

De presentator stelt zich dan ook heel terecht de vraag van hoe moeilijk het eigenlijk is om enkele regels te volgen. Met dit gedrag is het in zijn ogen slechts een kwestie van tijd voor we in een nog serieuzere lockdown terecht gaan komen.

“Ik denk dat we zo binnen een paar weken in een echte lockdown zullen terechtkomen. Hoe moeilijk kan het zijn? Anderhalve meter afstand houden! Je mag naar de winkel, maar alleen! Was je handen! En al die chirurgische maskers zijn voor artsen, verplegend personeel, zorgverleners…

“Waar halen jullie die trouwens? Jezelf een masker op je kop zetten en dan in een supermarkt citroenen komen kiezen en op 30 centimeter van mij staan: echt niet! Komaan hé! Moeten we nu echt iedereen z’n hand komen vasthouden en zeggen wat er moet gebeuren? DENK ZELF NA!!” 

Bron: HLN

Reacties

wpDiscuz