Woeste wegpiraat wordt opgepakt en… meteen weer vrijgelaten

Van de 50-jarige Curd Vermeulen, die met zijn gitzwarte BMW M3 door gans Vlaanderen raast als een halve wilde, is meer dan één hoek af. Krijgt hij gevangenisstraf, wordt hij zelfs opgepakt en moeten de flikken hem noodgedwongen weer laten gaan. Curd Vermeulen werd begin dit jaar een bekende Vlaming, toen hij met zijn Duits […]

Van de 50-jarige Curd Vermeulen, die met zijn gitzwarte BMW M3 door gans Vlaanderen raast als een halve wilde, is meer dan één hoek af. Krijgt hij gevangenisstraf, wordt hij zelfs opgepakt en moeten de flikken hem noodgedwongen weer laten gaan.


Curd Vermeulen werd begin dit jaar een bekende Vlaming, toen hij met zijn Duits scheurijzer een camionette van de baan wilde rijden en de bestuurder van die bestelwagen de beelden van zijn dashcam nationaal had verspreid. Afgelopen zomer was het zelfs twee keer prijs. Eén keer konden Curds dolle capriolen gefilmd worden en één Zandhovenaar verklaarde dat hij bijna morsdood was gereden door de halve zool.

Ook wanneer hij niet in zijn Bimmer zit is Curd een vat vol colère. Een deurwaarder opsluiten, een fotograaf enkele muilperen geven of een groot bakkes opzetten tegen de arm der wet: hij deinst er niet voor terug.

Voor het opsluiten van de deurwaarder kreeg hij een straf met opschorting, voor het slaan van de fotograaf kreeg hij 26 maanden gevangenis, voor BTW-fraude (zo’n 3,7 miljoen euro) kreeg hij 24 maanden en voor weerspannigheid tegen de politie werd hij bij verstek veroordeeld tot 12 maanden cel.

De agenten die hem zaterdagavond controleerden wreven zich in de handen: eindelijk hadden ze de woeste wegpiraat van de weg kunnen plukken. Curd werd meegenomen naar het politiekantoor, maar even later noodgedwongen weer vrijgelaten.

Zijn advocaat legt in HLN uit hoe dit komt: “Momenteel is er geen enkele veroordeling definitief. In zijn laatste dossier ging hij in beroep, waardoor de zaak opnieuw behandeld moet worden.”

En dus mocht Curd opnieuw in zijn zwarte bolide stappen, op naar de volgende avonturen. Schrijnend natuurlijk, terwijl elders in het land minder zware overtreders hun auto verbeurd verklaard zien worden. (SL)

Reacties

wpDiscuz