YouTube-kanaal Shariah4Belgium verwijderd na filmpje Morel

Het YouTube-kanaal van Shariah4Belgium is verwijderd. Google heeft ingegrepen omdat de extremistische moslimgroep een haatfilmpje had gepost over het overlijden van Marie-Rose Morel. De organisatie noemt de ziekte en de dood van Morel een straf van Allah. YouTube hanteert een verbod op haatmail en het filmpje van Shariah4Belgium was duidelijk in strijd met die regel. […]

Het YouTube-kanaal van Shariah4Belgium is verwijderd. Google heeft ingegrepen omdat de extremistische moslimgroep een haatfilmpje had gepost over het overlijden van Marie-Rose Morel. De organisatie noemt de ziekte en de dood van Morel een straf van Allah.

YouTube hanteert een verbod op haatmail en het filmpje van Shariah4Belgium was duidelijk in strijd met die regel. Ook andere politici, zoals Bart De Wever en Filip Dewinter, werden bedreigd. “Als jullie geen berouw tonen, weet dan dat jullie hetzelfde te wachten staat!”

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) reageert zeer verontwaardigd op de video. “Het centrum schrijft zo snel mogelijk de bevoegde gerechtelijke instanties aan om deze feiten toe te voegen bij andere gegevens die al aanleiding gaven tot de opening van een dossier”, zei het centrum vorige week.

Het bewuste filmpje werd ook vorige week al verwijderd van YouTube, maar nu is Shariah4Belgium ook het hele kanaal kwijt. Ook op Facebook is de moslimorganisatie niet langer welkom.

Reacties

wpDiscuz