Zes maanden cel met uitstel voor ‘Pico’ uit ‘De Kampioenen’

Op de correctionele rechtbank in Leuven is vrijdag voor voormalig acteur Walter Michiels en zijn vriendin na verzet zes maanden cel met uitstel over drie jaar uitgesproken, omdat ze tussen 19 maart en 18 april 2012 elkaar thuis meermaals in de haren vlogen. Ze werden eerder op 12 november 2013 bij verstek veroordeeld tot zes […]

Op de correctionele rechtbank in Leuven is vrijdag voor voormalig acteur Walter Michiels en zijn vriendin na verzet zes maanden cel met uitstel over drie jaar uitgesproken, omdat ze tussen 19 maart en 18 april 2012 elkaar thuis meermaals in de haren vlogen. Ze werden eerder op 12 november 2013 bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel.

Michiels (50) – bekend als Pico Coppens uit “FC De Kampioenen” – had een hoogoplopende ruzie met zijn partner Sabine M.(47) in de lente van 2012. Hierbij sloeg hij zijn vriendin op haar rug met een bezemsteel en had hij haar bij de haren uit de zetel getrokken. Daarna sloeg hij haar in het gezicht tot haar vals gebit los kwam. Zij verdedigde zich door Michiels te bedreigen met een broodmes en hem toe te schreeuwen dat ze hem kapot zou maken als hij haar nog eens aanraakte. De vrouw brak tijdens het tumult twee ribben.

“De beklaagden legden stukken neer waaruit bleek dat ze aan zichzelf werkten. Met het oog op hervalpreventie wordt de straf met uitstel uitgesproken”, oordeelde de rechter. “Beklaagde Michiels krijgt het uitstel, op voorwaarde dat hij een aangepaste individuele begeleiding volgt voor zijn agressie- en alcoholproblematiek, de richtlijnen van zijn arts stipt zal opvolgen, hij zijn begeleid wonen verder zet, algemeen van goed gedrag is en geen nieuwe strafbare feiten pleegt”, aldus de rechter.

Zijn vriendin kreeg dezelfde celstraf met uitstel, maar daar bovenop nog eens een boete van 600 euro met uitstel over drie jaar. Zij kreeg het uitstel op voorwaarde dat ze op regelmatige en intensieve wijze psycho-sociale begeleiding zou volgen, de richtlijnen van de behandelende arts stipt opvolgt, het begeleid wonen verder zet, algemeen van goed gedrag is en geen nieuwe strafbare feiten meer pleegt.

Beiden moeten ze ongeveer 1.600 euro gerechtskosten betalen.

Belga, Archieffoto JCr

Reacties

wpDiscuz