Zieke Antwerpse laat zich bedotten door gewiekste Hollandse oplichter

Werd er onlangs MS bij Danielle uit Wijnegem vastgesteld, zijn gehaaide Nederlanders er op listige wijze nog eens vandoor met haar auto ook!

Nadat de 38-jarige vrouw te horen kreeg dat ze aan multiple sclerose leed, besloot ze haar Fiat 500 Cabriolet van nog geen jaar oud te verkopen. “Ik kon me die auto eigenlijk niet meer permitteren, zo vertelt ze vandaag in GvA. “Het geld van de verkoop diende om het krediet terug te betalen.”

Ze plaatste haar Fiat op een zoekertjessite en werd per mail gecontacteerd door een zekere Joey uit Rotterdam. De Nederlander kwam dezelfde dag nog afgezakt naar Wijnegem, legde bij Danielle 11.000 euro cash op tafel en vertrok met de wagen.

Vervolgens ging de vrouw met het geld naar de bank. “Om het via de automaat te storten. Plots verscheen er op het scherm: ’22 valse biljetten van 500 euro’.

En zo zit Danielle daar dus nu zonder auto én zonder centjes. Moraal van het verhaal? Als u duur spul verkoopt, laat u de koper best betalen per overschrijving. Wil die toch per se in cash betalen? Wees dan op uw hoede en spreek af bij de bank, zodat meteen kan gecheckt worden of het echt geld betreft. (SL)

Reacties

wpDiscuz