Zielige Hollandse tieners roken rustig verder tijdens hun zwangerschap (video)

“Ik heb toch één dag geprobeerd om te stoppen”

In Nederland heb je een programma dat jonge moeders volgt zonder degelijk inkomen of woning en hen terug op het rechte pad wil helpen zonder hen daarbij geld te geven.

Deze keer waren twee 19-jarige vrouwen degene die hulp nodig hadden. Al hebben we sterk onze twijfels of deze verwende nesten wel hulp verdienen. Ze hebben geen woning, weigeren te werken, studeren ook niet meer, leven van een uitkering en hebben ook gewoon geen zin om iets te doen. Dat ze in de financiële shit zitten is voor hen dan ook nog een verrassing.

Heel jong zwanger

Eén van de dames was al zwanger op haar vijftiende en op haar achttiende was het weer prijs. Al nam ze altijd wel de pil! Ze zal dus twee keer de pechvogel zijn die bij die 1% hoort wanneer de pil eens een keertje niet werkt.

Beide zijn overigens ook hoogzwanger, maar weigeren om te stoppen met roken. Ze hebben het wel al één volle dag geprobeerd, maar dat was ‘te moeilijk’. Eén van de twee tieners gaf zelfs al aan dat er bij haar ongeboren kindje een asymmetrische groei is vastgesteld, wellicht door het paffen. Ze voelt zich er zeer schuldig over, maar stoppen met roken? Nee, dat gaat een stap te ver. Ze rookt immers ‘maar’ 15 sigaretten per dag.

Reacties

wpDiscuz