Zuivelproductie in België met 20 procent gestegen News
Zuivelproductie in België met 20 procent gestegen
News

Zuivelproductie in België met 20 procent gestegen

De Belgische zuivelindustrie heeft vorig jaar twintig procent meer melkproducten geproduceerd dan het jaar ervoor. Dat meldt Het Nieuwsblad op Zondag op basis van cijfers van de federale overheidsdienst Economie.
Of er een invloed zal zijn op de prijs, is nog niet duidelijk. De stijging is vooral te merken bij boter, melkpoeders en ingedikte melk. In de kaasproductie blijft de stijging beperkt tot zes procent. In 2014 bedroeg de productie van consumptiemelk, chocomelk en gevitaminiseerde melk ongeveer 886 miljoen liter. Verse zuivelproducten zoals yoghurt, gefermenteerde melkdrankjes, room en desserten zijn goed voor een productievolume van 500.000 ton.

Vervolgens bedragen de productie van melkpoeders 190.000 ton, van kaas 81.000 ton, van ingedikte melk en wei 81.000 ton en van melkerijboter 42.000 ton. Voor dat alles werd ongeveer 4 miljard liter koemelk, 147 miljoen liter room en 66 miljoen liter magere melk gebruikt. Halfvolle melk blijft met zijn aandeel van 33 procent de belangrijkste melkdrank, gevolgd door volle melk met 14 procent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties