Grove borstel: Nederlandse politie arresteert honderdtal mensen tijdens vierde 'protestnacht' (video) News
Grove borstel: Nederlandse politie arresteert honderdtal mensen tijdens vierde 'protestnacht' (video)
News

Grove borstel: Nederlandse politie arresteert honderdtal mensen tijdens vierde 'protestnacht' (video)

Wanneer spreek je van protest en wanneer van gratuit relschopperij? De Nederlandse Mobiele Eenheid nam afgelopen nacht het zekere voor het onzekere.

Een internationale risicowedstrijd was er niets tegen. Te paard, op de fiets, met de moto en te voet. Om nog maar te zwijgen van het kleine leger combi's en bussen om gearresteerden af te voeren. Aan machtsvertoon op het Hobbemaplein in Den Haag geen gebrek.

En met positief resultaat: na een samenscholingsverbod kwamen er toch nog een paar honderden mensen samen in de Schilderswijk. Maar deze keer had de politie duidelijk de bovenhand. Met de bekende 'omsingel en arresteer'-techniek maakten mensen met eventuele slechte bedoelingen geen schijn van kans.

Waarom juist?

Het contrast met de nacht van maandag op dinsdag kon haast niet groter zijn. Toen namen de 'demonstranten' de hele boel over. De oorspronkelijke reden voor de betogingen is de dood van de 42-jarige Arubaanse Mitch Henriquez. Al leek het erop dat velen helaas al lang vergeten waren wie die man was en gewoon op zoek waren naar wat nachtelijk vertier in de vorm van amokmakerij. Die vlieger gaat dus duidelijk niet meer op. (RVH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties