Hooray for boobies: vettige vrijdag CCIV Babes
Hooray for boobies: vettige vrijdag CCIV
Babes

Hooray for boobies: vettige vrijdag CCIV

Vandaag is het precies 129 jaar geleden dat hij zijn eerste ritje maakte.

Wie? Carl Friedrich Benz, de man die de allereerste auto in mekaar knutselde, zeg maar. Ook al leek die allereerste auto meer op een kruising tussen een koets en een driewielerfiets. Maar toch: Carl flikte het toch maar even. De motor was een watergekoelde ééncilinder die net geen volwaardige pk produceerde.

Op 3 juli van het jaar 1886 maakte Carl er zijn eerste proefrit mee door Mannheim. Snel ging het niet: meer dan 15 km/u kreeg hij uit de wagen niet geperst en dus ging Carl verder met het ontwikkelen.

Het was zijn vrouw Bertha Benz die er een eerste lange rit mee maakte: van Mannheim naar Pforzheim om precies te zijn. Da's een tocht van zo'n negentig kilometer: in die tijd toch goed voor een uurtje of zes. Officieel ging Bertha er haar moeder bezoeken, maar haar echte reden lag elders. Ze was het namelijk zo beu als koude brokkenpap dat manlief Carl alleen maar bezig was met de technische kant, maar blijkbaar niet de intentie had zijn auto te commercialiseren. Bertha slaagde in haar opzet: haar trip kreeg massale belangstelling en investeerders boden zich aan.

Bertha was niet enkel een verstandige vrouw, maar in haar jonge tijd was ze ook een waar plezier voor het oog. Net als de dames in deze fotospecial dus! (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties