Politie moét schieten: neppistool kost zonderling het leven (bodycam video's) News
Politie moét schieten: neppistool kost zonderling het leven (bodycam video's)
News

Politie moét schieten: neppistool kost zonderling het leven (bodycam video's)

31 mei 2015: agent Gabriel Green en collega Kaylynn Griffin krijgen een doodnormale oproep binnen: vermoedelijke diefstal van een kratje bier.

Hoofdpersonage in dit toch wel dramatische tafereel is 47-jarige James D. Bushey. De man uit Elkhart, Indiana (Amerika) heeft na een zware echtscheiding moeite om zijn leven terug op het juiste pad te krijgen. Dat is toch wat zijn familie wist te vertellen. Ook worstelde de man met zijn alcoholprobleem.

De Palestine Police Department heeft nu de beelden vrijgegeven van de bodycams van beide agenten. De twee dieners der wet zijn trouwens vrijgesproken van enige fout en zijn terug 'gewoon' aan het werk. Al is de impact van deze situatie zeker niet te onderschatten. "Dit was een zeer spijtig incident, niet alleen voor de familie maar ook voor onze agenten", liet politiehoofd James Muniz optekenen.

Volgens het boekje

Tussen de elf en dertien schoten zouden gelost zijn. Dat lijkt veel, maar vergeet het beeld dat je hebt uit 'de film' waarbij één kogel genoeg is om iemand uit te schakelen. En waarom de agenten deze man per se van het leven moesten beroven? Wel, dat is een combinatie van wat er 'in het boekje' staat (jezelf en je omgeving te allen tijde veilig houden), adrenaline en ongetwijfeld ook een groot deel angst.

Achteraf bleek dat Bushey een namaakpistool op zak had. Was het zijn plan de grapjas uit te hangen of was een 'dood door agent' zijn bedoeling? Dat is moeilijk te zeggen. De beelden van beide bodycams spreken echter wel boekdelen. We hoeven wederom niet uit te leggen dat dit niet voor gevoelige kijkers is. Maar het geeft je wel een inzicht in de situatie waarin sommige agenten terechtkomen. (RVH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties