Rollen omgedraaid: IS-strijders genadeloos afgemaakt in deze executievideo News
Rollen omgedraaid: IS-strijders genadeloos afgemaakt in deze executievideo
News

Rollen omgedraaid: IS-strijders genadeloos afgemaakt in deze executievideo

IS staat erom bekend met de regelmaat van de klok executievideo's online te smijten. Op de meest gruwelijke manieren worden slachtoffers van het leven beroofd.

Rivaliserende Jaysh Al-Islam-strijders hebben nu de rollen omgedraaid: in oranje gewaad executeren ze 18 geboeide IS-strijders. 'Het Leger van de Islam' (zoals de groepering ook bekend staat) spaart kosten noch moeite om, net als IS vaak doet, een afgewerkte video te monteren.

De IS-strijders moeten op de knieën gaan zitten, gevolgd door de woorden: "Allah heeft geen ziekte gemaakt zonder er ook een remedie voor aan te duiden." Het is duidelijk wat de groepering verstaat onder die remedie.

Gruwelijk gedetailleerd en aan beeldspraak geen gebrek

Op een nog onbekende plaats in Syrië wandelen de IS-aanhangers hun lot tegemoet. De beulen van dienst zijn gekleed in oranje plunje, een beeld dat we vooral kennen vanuit de IS-video's, waarbij de slachtoffers oranje dragen. De rollen zijn hier dus vrij letterlijk omgedraaid.

In de bijna 20 minuten durende video zie je tegen het einde (rond 14 minuten) in gruwelijk detail wat voor een impact een shotgun of kalasjnikov heeft op een schedel. We moeten dan ook niet meer vertellen dat deze beelden zéér, maar dan ook zéér grafisch zijn. (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties