McDonalds stopt met 'pink slime' in hamburgers

In Amerika heeft McDonalds jarenlang gebruik gemaakt van het zogenaamde 'pink slime' in zijn hamburgers. De hamburgerketen zegt nu dat het zal stoppen het goedje te gebruiken.
Pink slime kan beter omschreven worden als vleesafval dat in ammonia gedipt wordt. Op die manier worden de bacterieën die zich nog in het vleesafval bevinden één voor één gedood. Daarna wordt het verwerkte vlees weer bewerkt, zodat het terug eetbaar wordt.

Pink slime kreeg al langer kritiek te verduren en het lijkt erop dat McDonalds daar nu effectief iets mee gaat doen. De bekende Britse chef-kok Jamie Oliver zal er bovendien ook wel voor iets tussen zitten. Hij toonde onlangs in zijn show hoe pink slime precies bereid wordt, waardoor meer en meer mensen op de hoogte geraakt zijn van wat het precies inhoudt.

Het vleesafval mag dan wel goedgekeurd zijn door de Amerikaanse bevoegdheden, de Amerikaanse McDonalds zal nu toch ophouden het pink slime in zijn hamburgers te verwerken.

Wie benieuwd is hoe dat goedje er precies uitziet, moet onderstaande video maar eens bekijken:



Beeld: Photo News

Blijf op de hoogte

… en schrijf je in op de beste nieuwsbrief van het westelijk halfrond!


Twitter

Fans

Elders op het web