Stierenvechten voor dwergen (video)

17/06/2011 - 23:57

Het traditionele stierenvechten alias ‘toreo’ kent iedereen. Een toreador met ballen neemt het op z’n brood en spelens op tegen een al even stoere stier. En meestal spreken ze met de stier af dat hij er uiteindelijk van langs krijgt. Maar wat u nog niet heeft gezien is het Mini-Europa van het stierenvechten.

De traditie gaat in Mexico al dertig jaar mee en komt overgewaaid uit Spanje. Het is net hetzelfde principe, alleen zijn beide protagonisten half zo groot. Ahja, en het gebod 'gij zult niet doden' is bij deze versie ook van kracht, maar voor de midgets is de ervaring even angstaanjagend.

"Het is best even schrikken als je oog in oog staat met een stier. Ik heb al gevaarlijke situaties meegemaakt toen een stier struikelde en op mij terechtkwam. Ik liep als verschillende littekens aan het hoofd op en speelde al enkele tanden kwijt, maar ik hou ervan. Ik doe het meer voor de kick dan voor het geld. Ik hou ervan artiest te zijn en door de stierengevechten trad ik al op in verschillende steden", zegt de 40-jarige Antonio Garcia.

Gelijk heeft ie, maar het levert wel hilarische taferelen op... (KDN)

Facebook comments