Hooray for boobies: vettige vrijdag CXXXI

KABAM! Zo klonk het exact 76 jaar geleden.Waarom? Omdat de Nederlandse prins Bernhard met zijn Ford Cabriolet tegen een vrachtwagen knotst. Tegen 170 per uur en dat is een hele prestatie, want de meeste auto’s haalden in die tijd nog niet eens de 100 per uur, laat staan 170. Die Ford Cabriolet had dan ook […]

KABAM! Zo klonk het exact 76 jaar geleden.

Waarom? Omdat de Nederlandse prins Bernhard met zijn Ford Cabriolet tegen een vrachtwagen knotst. Tegen 170 per uur en dat is een hele prestatie, want de meeste auto’s haalden in die tijd nog niet eens de 100 per uur, laat staan 170. Die Ford Cabriolet had dan ook een 3.2 liter V8 in de lange snuit zitten met een –voor die tijd- spectaculaire 135pk.

Dat ongeluk zorgde trouwens voor veel commotie: koningin Wilhelmina had immers enkele dagen tevoren nog laten weten dat ze zich ernstige zorgen maakte over de verkeersveiligheid in Nederland. Ze stelde voor om op sommige wegen een maximumsnelheid in te voeren en dat het verplicht zou moeten zijn dat auto’s jaarlijks gecontroleerd werden op hun technische staat.

29 november 1937. Prins Bernhard moest blijkbaar dringend ergens zijn. Tegen plusminus 170 botste hij op een vrachtwagen die geladen was met zand. De prins werd met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis en de schuld werd gestoken op de vrachtwagenchauffeur. Die had een flink stuk in zijn voeten, volgens het koningshuis. Toen werd er een hele discussie op gang getrokken, want de dochter liet optekenen: “Mijn ouders hebben nog niet eens voldoende geld om deftig eten te kunnen kopen, dus een borrel kan er zeker niet af!”

Later geeft prins Bernhard toe dat het verhaal verzonnen is en legt hij het bij met de vrachtwagenchauffeur.

De meeste vrachtwagenchauffeurs, die kunnen een streepje naakt wel smaken en daarmee zijn we alweer aan onze hooray for boobies! (SL)

Reacties

wpDiscuz