Lada’s kunnen verdomd sexy zijn (video)

Bij ons is een Lada in het straatbeeld zo zeldzaam als een olifant met platvoeten, maar toch is de Ladafabriek (het Russische AvtoVAZ) met haar 145 kilometer productielijn en 180.000 werknemers de grootste ter wereld.Lada begon met het bouwen van auto’s in 1971, toen zij van Fiat het ontwerp van de Fiat 124 kregen. Het […]

Bij ons is een Lada in het straatbeeld zo zeldzaam als een olifant met platvoeten, maar toch is de Ladafabriek (het Russische AvtoVAZ) met haar 145 kilometer productielijn en 180.000 werknemers de grootste ter wereld.

Lada begon met het bouwen van auto’s in 1971, toen zij van Fiat het ontwerp van de Fiat 124 kregen. Het uiterlijk van de Fiat 124 en de Lada 2101 waren hetzelfde, maar de Lada was onderhuids meer aangepast aan de barre Russische weeromstandigheden (manuele nood-benzinepomp) en de Russische rijstijl (steviger chassis). Het klassieke model werd tot vorig  jaar gebouwd: tegenwoordig zijn er ook iets modernere Lada’s op de markt. Zoals de Kalina, maar ook die vindt zijn weg naar West-Europa niet echt.

Lada: belachelijk maar goedkoop. Maar als je er twee heerlijke meiden aan zet zoals in dit filmpje wordt ie ineens behoorlijk sexy. (SL)

Reacties

wpDiscuz