Wereldtrip: heerlijke meiden uit Polen

Er zijn zo’n 192 landen in de wereld. Sommigen zijn groot, anderen zijn klein. Het merendeel heeft echter heel wat vrouwelijk schoon onder de onderdanen. We zullen niet alle 192 landen passeren: pakweg in Afghanistan op vrouwenjacht gaan kan wreed gevaarlijk zijn. Polen heeft een zeer lange geschiedenis maar die gaan we niet helemaal overlopen: […]

Er zijn zo’n 192 landen in de wereld. Sommigen zijn groot, anderen zijn klein. Het merendeel heeft echter heel wat vrouwelijk schoon onder de onderdanen.


We zullen niet alle 192 landen passeren: pakweg in Afghanistan op vrouwenjacht gaan kan wreed gevaarlijk zijn.

Polen heeft een zeer lange geschiedenis maar die gaan we niet helemaal overlopen: we zitten hier immers niet in de geschiedenisles maar wel bij de sectie ‘babes’ van Clint. Laat ons beginne in 1918: de Duitsers waren afgetroefd en Polen herwon zijn onafhankelijkheid. Lang was het echter niet prima vertoeven in Polen, want in 1939 klopte ‘den Duits’ alweer terug op de deur en hij klopte serieus hard: meer dan zes miljoen Poolse burgers legden het loodje tijdens die Tweede Wereldoorlog. In 1944 werd Polen een zogenaamde satellietstaat van de Sovjet-Unie: een staat die officieel afhankelijk is maar eigenlijk serieus wordt gedomineerd. In 1952 werd de naam dan ook gewijzigd in Volksrepubliek Polen.

In de jaren tachtig waren de Polen de adem van de communistische Russen zo beu als koude brokkenpap en de val van het communisme ingeleid. Uiteindelijk verkreeg Polen terug de ‘vrijheid’ en werd het opnieuw een democratische republiek.

In Polen wonen 38,5 miljoen mensen en daar zijn heel veel wondermooie deernes bij. Voor deze fotospecial selecteerden wij Anja Rubik, Dagmara Bajura, Ewa Sonnet, Joanna Krupa, Emily Ratajkowski, Magdalena Frackowiak, Monika Pietrasinska, Natalia Siwiec, Ola Brunath, Partycja Farbis en Sandra Kubicka. (SL)

Reacties

wpDiscuz