24 fouten in Bondfilm

Wie naar de James Bondfilm Skyfall keek in de bioscoop zal het ongetwijfeld niet gemerkt hebben, maar de film bevat minstens 24 continuiteitsfouten. Dat zeggen filmfreaks die de film beeld per beeld bestudeerden. Zo zijn er scènes waarin Daniel Craigs schoenen, das en zonnebril van het ene shot op het andere verdwijnen of veranderen van […]

Wie naar de James Bondfilm Skyfall keek in de bioscoop zal het ongetwijfeld niet gemerkt hebben, maar de film bevat minstens 24 continuiteitsfouten. Dat zeggen filmfreaks die de film beeld per beeld bestudeerden.

Zo zijn er scènes waarin Daniel Craigs schoenen, das en zonnebril van het ene shot op het andere verdwijnen of veranderen van kleur.

Maar er zijn ook andere fouten. In de scène waarin het metrostel te pletter stort, blijven de lichten in het stel branden. Dat kan niet, want de tram was zijn aansluiting met het elektriciteitsnet al kwijt.

Wanneer Bond op weg is naar Whitehall in Londen zie je naast hem een bus van lijn 38. In het echt volgt die een route elders in de stad. In de achtervolgingsscène in Istanbul slaat Eve de voorruit volledig uit haar wagen. In de shots daarna staat de ruit er weer half in.

24 fouten is overigens klein bier in vergelijking met veel andere films. Apocalypse Now had er liefst 395.

Een overzicht van alle Bondblunders kunt u vinden op moviemistakes.com.

Reacties

wpDiscuz