Actrice eist miljoen om vermelding leeftijd

Een Amerikaanse actrice, die anoniem wenst te blijven, heeft het e-commerce bedrijf Amazon aangeklaagd. Ze eist 1 miljoen schadevergoeding omdat de filmwebsite imdb.com haar leeftijd, op een frauduleuze manier, heeft achterhaald en online heeft geplaatst. De vrouw, die (blijkbaar) ongeveer 40 jaar is, had zich op IMDb (Internet Movie Database) aangemeld om bekender te worden. […]

Een Amerikaanse actrice, die anoniem wenst te blijven, heeft het e-commerce bedrijf Amazon aangeklaagd. Ze eist 1 miljoen schadevergoeding omdat de filmwebsite imdb.com haar leeftijd, op een frauduleuze manier, heeft achterhaald en online heeft geplaatst.

De vrouw, die (blijkbaar) ongeveer 40 jaar is, had zich op IMDb (Internet Movie Database) aangemeld om bekender te worden. Haar leeftijd vulde ze niet in om meer kans te maken op filmrollen. Via haar kredietkaartgegevens achterhaalde Amazon echter de leeftijd van de vrouw en plaatste het online.

De actrice klaagt Amazon aan voor fraude, contractbreuk en inbreuk op haar privacy. Ze tilt zo zwaar aan het voorval aangezien het voor startende actrices van rond de 40, sowieso al moeilijk is om te starten in de filmwereld. Eerder negeerde Amazon al een verzoek van de vrouw om de gegevens te verwijderen.

Beeld: imdb.com

Reacties

wpDiscuz