Amerikaanse jongen mag zes maanden geen ‘Bingo’ zeggen

Het leek de 18-jarige Austin Whaley en zijn kornuiten een leuk grapje om dit weekend in de Convington- bingozaal in Kentucky luidkeels ‘Bingo’ te roepen terwijl een spelletje bezig was. De aanwezige oudjes en opgetrommelde agenten vonden het mopje minder geslaagd. Nu heeft de rechter bepaald dat de jongeman zes maanden geen ‘Bingo’ mag zeggen. […]

Het leek de 18-jarige Austin Whaley en zijn kornuiten een leuk grapje om dit weekend in de Convington- bingozaal in Kentucky luidkeels ‘Bingo’ te roepen terwijl een spelletje bezig was. De aanwezige oudjes en opgetrommelde agenten vonden het mopje minder geslaagd. Nu heeft de rechter bepaald dat de jongeman zes maanden geen ‘Bingo’ mag zeggen.

Whaley was van mening dat alles gezegd kon worden in de openbare ruimte. De tientallen bejaarde speelsters van het spel reageerden eerst met ontzetting en ongeloof op de uitroep, die de winnaar van het spel aanduidt. Daarna werden de gemoederen oververhit en begonnen de aanwezige oma’s te roepen en te schelden.

Agent Richard Webster was als eerste aanwezig en reageerde furieus. “Je gaat toch ook geen bioscoop binnen om daar ‘brand!’ te roepen?” Whaley weigerde zich te verontschuldigen en werd in hechtenis genomen. De rechter toonde zich van zijn milde kant en legde de jongeman deze opmerkelijke straf op. Bij overtreding van zijn ‘Bingo’-verbod moet Whaley alsnog 250 dollar betalen. Daar bovenop zou hij dan een effectieve celstraf van 90 dagen moeten uitzitten.

Foto Joren De Weerdt

Reacties

wpDiscuz