Bedrijf gaat ten onder aan opzichtige prijsvraag-ontknoping (video)

In tijden van crisis wil iedere zaak wel wat extra reclame...

En onder andere Facebook is een goed medium om te stunten. We zijn ze allemaal al wel eens tegen gekomen, dit soort posts: ‘Like deze post en deel hem en misschien ben jij wel de winnaar van…’ Heel af en toe hebben we ons zelfs al eens laten verleiden om eraan mee te doen.

Wij van Clint gaven onlangs tickets weg van Kamping Kitsch en de respons daarop was zeker niet slecht. Veel mensen deelden de wedstrijd en we hadden ook meteen enkele extra likers. Uit de ingestuurde mails filterden we de winnaars en klaar was Kees. Het ging hier om een cadeau van 58 euro (2 tickets aan 29 euro) en de kans dat je dan opgelicht wordt, is klein. Al moet gezegd: dames die een foto mee zonden van hun blote tieten, kregen voorrang. Dat buiten beschouwing gelaten. Voor wat, hoort wat.

Maar wat als de hoofdprijs nu eens 7000 euro bedraagt? Dan is het al zeker de moeite, zeker als je 7000 euro kan winnen in een winkel waar je vanalles kan kopen om je badkamer te renoveren. Eindelijk die regendouche! Eindelijk dat broebbelbad zonder dat je er een scheet moet in laten! Eindelijk die cabine met 12 massagestralen water die je alle twaalf op je leuter kan richten!

En zo kwam het dat bedrijf Zwarthoed-Kirry (gelegen te GH Edam, Nederland), gespecialiseerd in tegels en sanitair, een stunt opzette op Facebook. Veel hoefde je niet te doen: de wedstrijd liken en delen. En afwachten maar of de waardebon van 7000 flappen de jouwe werd.

En op dat moment moet er iemand van de Public Relations van het bedrijf slechte wiet hebben gerookt. Of een allergische reactie gekregen op hoestsiroop. Of een snelgroeiende schimmel opgelopen tussen de beide hersenhelften… Wat er mis ging weten we niet, maar in onderstaand filmpje zie je de prijsuitreiking, waarvan de winnaar reeds lang op voorhand bekend was. Als je het slim speelde vulde je een hele mand met briefjes met de naam Angela Veerman erop of zoiets. Maar zo opzichtig naar dat ene briefje grabbelen? Een kind van twee zou zien dat er iets niet klopte.

Eerst probeerde familie en vrienden nog te schreeuwen dat alles eerlijk was gegaan maar het kon niet baten, de hele Facebookpagina stond in rep en roer. Rond 16u kwam dan een officiële verklaring van het bedrijf zelf: “Naar aanleiding van de loting van de badkamer hebben wij meerdere negatieve reacties ontvangen. Dit betreuren wij zeer. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het filmpje, waarin te zien is dat de winnaar wordt geloot, te verwijderen. Excuses voor het ongemak.Hierbij willen wij ook nogmaals Angela Veerman feliciteren. Zij is als winnares uit de bus gerold en mag binnenkort langskomen in onze showroom! Met vriendelijke groet, Het team van Tegel & Sanitair Showroom Zwarthoed-Kirry”

Maar nog ging de storm niet liggen. Voor het bedrijf zat er niets anders op dan zowel hun Facebookpagina als hun website plat te leggen. Dat wordt een leuke meeting, morgenvroeg, alwaar de man van de PR moet uitleggen waar het fout ging en waar de man van de PR vervolgens de schuld doorschuift naar de kassierster die ooit met de vraag aankwam waarom het bedrijf ‘eens geen leuke actie op poten zette op Facebook’.

Die meeting morgenvroeg wordt zo leuk als die meeting ooit bij Clint toen er 14000 euro van de Mastercard was verdwenen na twee nachten gedegen onderzoek naar prostitutie in de rosse buurt. Wij, de redacteurs, bleven beweren dat we 200 meter trottoir hadden laten vernieuwen voor die dames hun welzijn maar de grote bazen bleven ons maar beschuldigen van zaken die wij nooit zouden doen. Toen Fille tien dagen later uitviel met een verschrikkelijke geslachtsziekte, hebben we alles op hem geschoven en hem de schuld gegeven. Maar dat geluk gaat de man van de PR bij Zwarthoed-Kirry niet hebben, vrezen we. Sterkte! (AVP)

Reacties

wpDiscuz