Belgische pokerspeler plots miljonair na WK poker: “Ik had eigenlijk een slechte dag”

Poker kan een lucratieve bezigheid zijn.

Poker is tegenwoordig big business. De sterren uit de pokerwereld verdienen bijna evenveel als deze uit de voetbalwereld of bij een andere populaire sport. Afgelopen week werd de ‘November Nine’, het grootste toernooi van de World Series of Poker georganiseerd, ook wel aanzien als het WK poker.

Eén van 6.737 deelnemers was de Oost-Vlaming Kenny Hallaert. Hij betaalde maar liefst 9.128 euro aan inschrijvingsgeld, maar heeft zich dat absoluut niet beklaagd. Hallaert knokte zich tot de final table bij de laatste negen. Hij werd uiteindelijk zesde en dat leverde hem een slordige 1.336.629 euro op. Iets waar hij natuurlijk dolgelukkig mee is, maar er zat volgens hem veel meer in: “Ze zijn nu nog steeds bezig om de winnaar te bepalen. Ik ben wel tevreden als je alles op een rijtje zet. Al had ik gehoopt op iets meer want ik was als vierde aan de finale begonnen. Ik had niet echt mijn dag, alles zat een klein beetje tegen.” De winnaar van het WK poker gaat overigens met een nog veel straffer bedrag naar huis: 7,3 miljoen euro.

Kenny is na het winnen van dit gigantische bedrag plots miljonair. Al heeft hij in het verleden ook al heel wat mooie bedragen binnengerijfd: “Het meeste dat ik tot nu toe had gewonnen schommelde om en bij de 160.000 euro. Ik heb nog geen idee wat ik met mijn winst ga doen. Vooral het eerst eens laten bezinken en sowieso hier een feestje geven in Las Vegas. En een leuke reis zal er zeker vanaf kunnen.” (MG)

Bron: Het Nieuwsblad

Reacties

wpDiscuz