Bezweken onder de kritiek: “Nooit meer een naaktkalender”

Slecht nieuws voor mannelijk Vlaanderen: één van de initiatiefneemsters van de naaktkalender die voor Kom op tegen Kanker werd gemaakt, haakt af. Te veel negatieve reacties, zo vertelt ze in Dag Allemaal. Amper een klein jaar geleden was het nog een fel bejubeld initiatief, niet in het minst omdat onder de gefotografeerde dames mooie namen […]

Slecht nieuws voor mannelijk Vlaanderen: één van de initiatiefneemsters van de naaktkalender die voor Kom op tegen Kanker werd gemaakt, haakt af. Te veel negatieve reacties, zo vertelt ze in Dag Allemaal.
Amper een klein jaar geleden was het nog een fel bejubeld initiatief, niet in het minst omdat onder de gefotografeerde dames mooie namen als Natalia, Joke Devynck en Francesca Vanthielen zaten.

Lieve Blancquaert, echtgenote van regisseur Nic Balthazar en de fotografe van de kalender, wil er niet meer aan beginnen: zij is de vervelende reacties beu. Ze kreeg onder andere de kritiek dat ze zelf een aardige cent had overgehouden aan het project.

Daarnaast wil ze andere dingen met haar leven doen: “Ik moet keuzes maken. Ik wil mijn energie niet te veel versnipperen. En opnieuw een naaktkalender… ’t Zou aanvoelen alsof ik mezelf aan het herhalen ben. Da’s niet aangenaam.”, aldus Struyf.

Haar mede-initiatiefneemster Annemie Struyf had onlangs nochtans geopperd dat het misschien tijd werd om er weer één te maken, maar dan met bekende mannen.

Volgens Blancquaert zal het er dus niet van komen. Maar zaten wij te wachten op een naaktkalender met een hoop mannen op? De vraag is of die ook 127.290 euro voor Kom op tegen Kanker zou opbrengen. En laat ons niet vergeten dat de vorige kalender ook foto’s opleverde van een naakte Turtelboom, Hilde Crevits en Miet Smet. Soms is het beter de zaken te laten voor wat ze zijn… (KA)

Bekijk hier de beelden van de totstandkoming van diezelfde kalender:

Reacties

wpDiscuz