Braziliaanse vrouwen protesteren topless in Rio (fotospecial)

Speciaal omdat topless rondlopen er niet mag, verzamelden zich op het strand van Rio de Janeiro (Ipanema) vrouwen in hun bloot bovenlijf.Het klinkt een beetje idioot: Brazilië is het land waar bijvoorbeeld carnaval in de overtreffende trap van sexy wordt gevierd. Miljoenen mensen vanuit de hele wereld komen met carnaval naar Rio afgezakt om zich […]

Speciaal omdat topless rondlopen er niet mag, verzamelden zich op het strand van Rio de Janeiro (Ipanema) vrouwen in hun bloot bovenlijf.

Het klinkt een beetje idioot: Brazilië is het land waar bijvoorbeeld carnaval in de overtreffende trap van sexy wordt gevierd. Miljoenen mensen vanuit de hele wereld komen met carnaval naar Rio afgezakt om zich te vergapen aan blote borsten en evenmin ondergestopte konten.

Maar… volgens een Braziliaanse wet, die in 1940 werd opgesteld, mag er in Brazilië niet topless gezonnebaad worden. Vrouwen die het in Rio toch proberen, krijgen een verwittiging van patrouillerende bewakers. Deernes die topless zonnen riskeren zelfs een gevangenisstraf tot maximum een jaar.

Vorige maand nogal agressief opgetreden werd tegen de actrice Christina Flores en dat was eigenlijk de aanleiding van deze actie. Zij trok op het strand haar topje uit voor een fotoshoot, waarna zij onmiddellijk werd benaderd door drie bewakers. “Dat is er meer dan één per borst”, zo liet ze toen verontwaardigd weten aan de pers. Ze was vooral geschrokken van de dreigende taal die de mannen spraken. (SL)

Reacties

wpDiscuz