Celstraf met uitstel gevorderd tegen Walter ‘Pico’ Michiels

Voor de correctionele rechtbank in Leuven zijn dinsdag celstraffen met uitstel gevorderd voor voormalig acteur Walter Michiels en zijn partner. In maart en april kregen ze het thuis meermaals aan de stok met elkaar. Michiels gebruikte geweld tegen zijn partner, zij bedreigde hem met een broodmes. De procureur vorderde vier maanden cel met uitstel voor […]

Voor de correctionele rechtbank in Leuven zijn dinsdag celstraffen met uitstel gevorderd voor voormalig acteur Walter Michiels en zijn partner. In maart en april kregen ze het thuis meermaals aan de stok met elkaar. Michiels gebruikte geweld tegen zijn partner, zij bedreigde hem met een broodmes. De procureur vorderde vier maanden cel met uitstel voor beiden.

De 49-jarige Michiels, bekend als Pico Coppens uit de beginjaren van ‘FC De Kampioenen’, had een hoogoplopende ruzie met zijn partner, de 46-jarige Sabine M. Hierbij zou hij op haar rug geslagen hebben met een bezemsteel, daarna zou hij haar met de haren uit de zetel hebben getrokken en hij zou haar in het gezicht geslagen hebben. Zij verdedigde zich door hem te bedreigen met een broodmes. Ze zou hem ook hebben toegeschreeuwd dat ze hem kapot ging maken.

Beiden kwamen niet opdagen op de rechtbank. Michiels zou vorige week een lichte beroerte hebben gekregen en herstelt thuis. Zijn vriendin is afhankelijk van hem voor haar vervoer. De advocaten van het koppel vroegen om een maatschappelijk enquête. De procureur vorderde vier maanden cel met uitstel voor beiden op voorwaarde dat ze zich minstens vijf jaar laten behandelen voor hun alcoholprobleem.

Het vonnis wordt uitgesproken op 8 januari 2013.

Belga

Archiefbeeld Photo News

Reacties

wpDiscuz