Chef zet hamburger met wormen op menu News
Chef zet hamburger met wormen op menu
News

Chef zet hamburger met wormen op menu

U staat niet te springen om een ijsdessert met gebakken krekel of een hamburger met wormen? Laten het nu net die gerechten zijn die het Oostendse hamburgerrestaurant Cook & Roll een eindeloze stroom klanten opleveren. “En iedereen eet zijn bord mooi leeg”, zegt chef Jochen Verbeecke.

Sinds einde december bestaat voor België een lijst van tien insectensoorten die volgens het Federaal Voedselagentschap gebruikt mogen worden als menselijke voeding. Ook de Oostendse chef Jochen Verbeecke (32), opgeleid in de hotelscholen Ter Groene Poorte (Brugge) en HoTech (Oostende), zag dat bericht.

“Ik had voor mijn restaurant de keuze gemaakt om alleen nog hamburgermaaltijden aan te bieden”, zegt de West-Vlaming. “Maar toen ik dit bericht las, zag ik een kans op mooie promotie. Dus ben ik op zoek gegaan naar die insecten. Zo ontstond de Tandoori Insect Burger als hamburger van de maand.”

De naam van het gerecht klinkt goed, maar is bedrieglijk, beseft Verbeecke. Wormen zijn geen insecten, en het zijn nét die wormen die deze hap uniek maken. “De kleine buffaloworm wordt gemengd met het rundvlees en als topping bieden we geen gebakken ajuintjes maar aangebakken meelwormen. Ik heb eerst thuis wat geëxperimenteerd. Het ziet er akelig uit maar is echt lekker.”

Stef Vanwoensel Foto Bart Vandenbroucke

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties