De Walen zijn woest op ontrouwe koning Fluppe

’t Is niet waar, ’t is niet waar. De koning der Belgen heeft de Walen serieus tegen hun kar gereden door de ‘Vlamingen voor te trekken’, terwijl vader Berre steeds resoluut voor hen koos. Dat staat namelijk te lezen in een aantal Franstalige kranten. ‘Onze vorst trekt Vlaanderen voor en laat Wallonië links liggen.’ Tot […]

’t Is niet waar, ’t is niet waar. De koning der Belgen heeft de Walen serieus tegen hun kar gereden door de ‘Vlamingen voor te trekken’, terwijl vader Berre steeds resoluut voor hen koos.


Dat staat namelijk te lezen in een aantal Franstalige kranten. ‘Onze vorst trekt Vlaanderen voor en laat Wallonië links liggen.’ Tot die conclusie kwam men door nauwkeurig te tellen en de uitkomst nog eens na te kijken: binnen een bepaalde tijdsspanne was Filip wel twintig keer ergens op bezoek geweest in Vlaanderen en slechts negen keer in Wallonië. Dat er in Vlaanderen nu eenmaal meer bedrijven zijn die de koning ‘voor zijn werk’ bezoekt, dat mag volgens onze zuiderburen geen reden zijn om Wallonië links te laten liggen.

Dat is nog niet het enige, Fluppe heeft nog meer gezondigd. Hij heeft het zelfs gewaagd om, terwijl hij met Mathilde op bezoek was in Sea Life in Blankenberge, zowaar Vlaams te spreken tegen zijn vrouw. Terwijl zijn voertaal toch wel Frans is! Stoute koning, arme Walen! (SL)

Reacties

wpDiscuz