Deze boerin mag haar tractor wel eens komen showen

Ellen Vaneynde is blond, mooi en vlot. Bovendien is ze – u zou het niet zeggen – een boerin. Niet zomaar één, maar de mooiste van ons land. Dat vraagt om meer.De boerinnen in ons land zijn lang niet uitgeroeid. Integendeel. Hier en daar steken er zelfs een aantallen schoonheden tussenuit. De mooisten mogen hun […]

Ellen Vaneynde is blond, mooi en vlot. Bovendien is ze – u zou het niet zeggen – een boerin. Niet zomaar één, maar de mooiste van ons land. Dat vraagt om meer.
De boerinnen in ons land zijn lang niet uitgeroeid. Integendeel. Hier en daar steken er zelfs een aantallen schoonheden tussenuit. De mooisten mogen hun uiterlijke talenten dan etaleren op een podium en de jury beslist dan wie het kroontje der mooiste van het land mee naar huis krijgt. Afgelopen zaterdag was dat de 27-jarige Ellen Vaneynde.

Oh ja, naast op het podium staan, moesten ze ook nog enkele spannende proeven doen. “De voorbije dagen kregen we een rist praktische proeven voorgeschoteld waaronder een tractorrace, boomzagen en het gooien van suikerklontjes in rubberen laarzen”, aldus Vaneynde. Ook moesten de kandidaten zinnen vervolledigen. Bij de opgave “Mannen zijn…” antwoordde de winnares “… als kinderen. Alleen de prijs van hun speelgoed verandert”, klonk het.

Vaneynde werd uiteindelijk gekozen omwille van haar spontaniteit, assertiviteit, gezond boerinnenverstand, uitstraling en mondigheid. Ellen runt samen met haar moeder een boerderij op de Balenberg. Daar biedt ze onderdak aan maar liefst 60.000 kippen die elke dag voor 50.000 scharreleieren zorgen. De komende twee jaar moet ze bewijzen dat ze een waardige landbouwambassadrice is. “Daarbij wil ik vooral bruggen slaan tussen landbouw en consument. Want de laatste jaren is die kloof alleen maar groter geworden”, mijmert ze. Proficiat, Ellen! En dan nu, foto’s. (KDN)


Reacties

wpDiscuz