Deze Hitlerlook komt leider anti-islambeweging duur te staan (foto)

Niet bijster slim. Zo kunnen we onderstaande ‘frats’ van Lutz Bachmann, leider van de Duitse anti-islambeweging Pegida, wel noemen. Het gaat hier voor alle duidelijkheid om een oude foto. Maar de Duitse pers lust er wel pap van. Bild pakt vandaag dan ook groots uit met het verhaal. De organisatie werd door tegenstanders al vaker […]

Niet bijster slim. Zo kunnen we onderstaande ‘frats’ van Lutz Bachmann, leider van de Duitse anti-islambeweging Pegida, wel noemen.

Het gaat hier voor alle duidelijkheid om een oude foto. Maar de Duitse pers lust er wel pap van. Bild pakt vandaag dan ook groots uit met het verhaal.

De organisatie werd door tegenstanders al vaker bestempeld als extreem-rechts, xenofoob en racistisch. Binnen de organisatie heerst er ook groot ongeloof. Zo laat vice-voorzitter Rene Jahn zich sterk uit over het voorval: “Onze vereniging draait niet rond 1 man. Dit soort gedrag moet en zal consequenties hebben.” Vandaag nog komt de twaalfkoppige top van de vereniging samen om over hun kopman, die pas sinds 14 november als hoofd verkozen was, te praten. De kans is zeer groot dat hij uit de vereniging gezet zal worden.

Lutz zei zelf over de foto: “Je moet jezelf niet altijd even serieus nemen”. Nu ja, dat Hitler nogal matig tot zeer gevoelig ligt in Duitsland, had hij wel even in rekening kunnen nemen… (RVH)

Reacties

wpDiscuz