Dikke miserie voor Antwerps ‘Mijn Pop-Uprestaurant’?

In Gent kliederen ze de muren onder en in Antwerpen, daar wordt er frituurvet in de riolering gekieperd én verneuken ze de peperdure natuursteen van het Koningin Astridplein.Jeremy en Noémie kregen flikken over de vloer: de Dient Milieutoezicht verdenkt hen er namelijk van om gebruikt frituurvet simpelweg in de riolering te gieten. Ook de blauwe […]

In Gent kliederen ze de muren onder en in Antwerpen, daar wordt er frituurvet in de riolering gekieperd én verneuken ze de peperdure natuursteen van het Koningin Astridplein.

Jeremy en Noémie kregen flikken over de vloer: de Dient Milieutoezicht verdenkt hen er namelijk van om gebruikt frituurvet simpelweg in de riolering te gieten. Ook de blauwe natuursteen, waarmee het Koningin Astridplein is aangelegd en waar de pop up zich bevindt, zou beschadigd zijn. De arm der wet kwam daarvoor een proces-verbaal opstellen.

Volgens VTM loopt het echter allemaal zo’n vaart niet. “Het was niet moedwillig”, zo laat woordvoerster Sara Vercauteren ons weten. “Elk restaurant heeft een vetput die wekelijks ontruimd wordt. In Antwerpen geraakte er een leiding verstopt en daardoor is de put overgelopen, zodat er vet op het Koningin Astridplein terecht kwam. Het defect is ondertussen verholpen. Bij iedere pop-up voorzien we na afbraak trouwens een dieptereiniging van de ondergrond. Aangezien het in Antwerpen om een technisch defect ging, zal dat een zaak voor de verzekering zijn.”

Het zal dus allemaal nog wel meevallen voor Jeremy en Noémie, maar ook in Gent hebben ze geluk. Daar kon je moeilijk van een technisch defect spreken. Toch besloot VTM geen maatregelen te nemen tegen Maël en Stefanie: dat ze hun boeltje zelf opkuisten volstond. (SL)

Reacties

wpDiscuz