Dit krijg je als je op circuit de regels niet volgt (video)

Ok, je wil je wagen eens testen en best doe je dat niet op de openbare weg.

Hoe snel kan je wagen nu eigenlijk en hoe gedraagt deze zich dan? Het zijn zaken waar sommige mensen echt het antwoord op willen weten. Zij trekken dan naar Zolder of Francorchamps. In Duitsland trekken ze dan naar Nürburgring, volgens sommigen het mooiste circuit ter wereld.

Maar op een circuit gelden ook regels en die ken je beter voor je begint toertjes te scheuren. Zo kan het zijn dat je plots mensen (seingevers) ziet zwaaien met gele vlaggen. Dat zijn geen aanhangers van NVA maar mensen die je willen zeggen dat er gevaar is. Je hoeft niet te stoppen maar vertragen en uitkijken is de boodschap, ook achter de veiligheidswagen blijven als je deze ziet. En al helemaal niet zelf als seingever willen gaan spelen zoals de malloot in dit filmpje die er gelukkig met de schrik vanaf komt.

Ken je deze regels niet, kan het op circuit zo gevaarlijk zijn als op de openbare weg. Want welke zin heeft het om bij een oliespoor de gele vlag te zwaaien als de helft van de mensen niet snapt wat er wordt bedoeld.

Dus vanaf nu: voor je naar het circuit trekt, best eerst even de theorie doornemen. (AVP)

Reacties

wpDiscuz