Eert Nicki Minaj Hitler in nieuwste clip? (video)

We kunnen begrijpen dat de weelderige kont van Nicki Minaj de nodige Lebensraum nodig heeft, maar toch… Haar nieuwe clip doet menig tong rollen over het gebruik van bepaalde beelden. Stel, u doet mee aan een quiz. De vraag is: ‘Aan welk symbool denkt u wanneer we spreken over een zwart teken in een witte […]

We kunnen begrijpen dat de weelderige kont van Nicki Minaj de nodige Lebensraum nodig heeft, maar toch… Haar nieuwe clip doet menig tong rollen over het gebruik van bepaalde beelden.

Stel, u doet mee aan een quiz. De vraag is: ‘Aan welk symbool denkt u wanneer we spreken over een zwart teken in een witte cirkel op een rode vlag?’. Wie zijn geschiedenis een beetje kent antwoordt dan mogelijks ‘De swastika die Hitler gebruikte als symbool voor zijn (politieke) strekking’.

In dat geval, proficiat! Maar moest u dezer dagen antwoorden ‘Het logo dat tijdens de nieuwste clip van Nicki Minaj veelvuldig wordt getoond’, dan zou de jury dat ook moeten goedkeuren. En naast bedenkelijk gebruik van kleuren, zijn er nog beelden waarin mensen een link vinden tussen het naziregime en Nicki’s nieuwste.

Zo zijn er de uniformen van de getekende figuren en de vele oorlogsbeelden die in de clip de revue passeren. Verandert Nicki binnenkort haar achternaam naar Minazi of had ze plots schrik gekregen dat haar boezem en kont niet voor genoeg aandacht zouden blijven zorgen, en koos ze daarom voor dit soort clip? Het internet is er nog niet volledig uit. Op verschillende fora laaien de discussies dan ook hoog op.

Moet kunnen? Of gaat ons Nicki hier een stap te ver? De internet-blitzkrieg draait op volle toeren om op deze levensvraag een antwoord te bieden. (RVH)

Reacties

wpDiscuz