Er zit een serieus luchtje aan de vers gepelde garnalen uit 'Mijn Pop-Uprestaurant News
Er zit een serieus luchtje aan de vers gepelde garnalen uit 'Mijn Pop-Uprestaurant
News

Er zit een serieus luchtje aan de vers gepelde garnalen uit 'Mijn Pop-Uprestaurant

Deelnemer Stefaan van het Kortrijkse Storm vertelde een leugentje om bestwil tegen zijn klanten. Nu blijkt dat er in heel wat Belgische restaurants klanten op dezelfde manier in 't zak gezet worden.

Voor de show huurde Stefaan vorige week twee garnalenpelsters in. “We pellen onze garnalen zelf natuurlijk, maar dat vraagt wel heel wat werk”, aldus de deelnemer. De garnalen die de dames pelden waren om aan de voorbijgangers te laten proeven, de garnalen die in het restaurant opgediend worden, die worden in de keuken gepeld, vertelde hij er nog bij.

Groot was het jolijt toen wat later per abuis de beelden uitgezonden werden, hoe in de keuken een plastic pakje voorverpakte, gepelde garnalen werd open getrokken.

Dat gefoefel komt niet alleen voor bij Storm, legt de kok Stéphane Buyens uit aan Het Nieuwsblad. “Er wordt overal gefoefeld met garnalen. Je ziet ook overal 'Belgische garnalen' opduiken, maar dat kan niet. Onze garnalenvissers vangen er geen, want het seizoen is nog niet begonnen. Dat is een klap in het gezicht voor zij die wel eerlijk zijn tegen hun klanten.”

In de video onder ziet u de twee garnalenpelsters aan het werk. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties