Exclusief: Volgende 'Mijn Restaurant'-zaak sluit de deuren News
Exclusief: Volgende 'Mijn Restaurant'-zaak sluit de deuren
News

Exclusief: Volgende 'Mijn Restaurant'-zaak sluit de deuren

Toetanchamon is ondertussen verleden tijd, tegenwoordig kan je gerust van de vloek van 'Mijn Restaurant' spreken. Het lijkt er op dat geen enkele van de deelnemende restaurants een lang leven gegund is, om van het financiële aspect nog maar te zwijgen. Gisteren raakte bekend dat er wéér een restaurant de boeken toe doet.
Ann Peeters en Tom Paumen werden in het tweede seizoen van Mijn 'Restaurant' nog eervol tweede. Ze besloten door te gaan met hun zaak 'Bigarreaux' in Sint-Truiden, maar gisteren verscheen op hun Facebook het bericht dat je nu een afscheidsmenu kon bestellen. Tot 3 november kan je nog terecht in hun zaak, daarna sluit ze onherroepelijk de deuren. Hallo, Ann?

Ann Peeters: "Het klopt, we stoppen er mee. We hebben dit avontuur bijna vijf jaar met plezier gedaan, maar we zijn toe aan iets nieuws. We hebben beiden drukke bezigheden en daar willen we tijd voor maken. Vandaar besloten we in schoonheid te eindigen met deze afscheidsmenu."

De hamvraag is natuurlijk: waarom?
Ann Peeters: "Het beeld van de zelfstandige die wat kan delegeren en toekijken hoe goed z'n zaak het doet, klopt niet. Het is heel hard werken. We hebben voor onszelf uitgemaakt dat we ook een leven willen: je wordt het beu wanneer je alle weekends en alle vakanties moet werken."

Speelt het financiële aspect een rol?
Ann Peeters: "Dat is zeker niet de hoofdreden. Natuurlijk draaide Bigarreaux wat beter toen de volle 'Mijn Restaurant'-hype bezig was. Bovendien is de horeca niet crisis-ongevoelig en heeft iedereen het wat moeilijk gehad."

Wat zijn jullie plannen hierna?
Ann Peeters: "We sluiten momenteel niets uit en zullen wel zien. Het is absoluut niet zeker dat het weer iets in de horeca wordt. Maar eerst willen we dit hoofdstuk op een mooie manier afsluiten!"

Als je nu terugkijkt op 'Mijn Restaurant', is het programma dan een vergiftigd geschenk?
Ann Peeters: "Mijn Restaurant was voor ons een mooie springplank. Het was absoluut geen negatieve ervaring of 'vergiftigd geschenk'. Het kan wel zijn dat sommigen voor de verkeerde redenen deelnemen, maar in ons geval kijken we er positief op terug".

Wie zijn afscheidsmenu nog wil boeken, kan tot en met 3 november terecht bij Bigarreaux. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties