Gigantische mastodont keert terug in de ring als worstelaar (video)

Een beest van een kerel, met een gewicht van niet minder dan 326 kg, een lengte van 2m03 en schoenmaat 54, dat is the one and only Emanuel Tiny Yarborough. En deze man heeft beslist dat het dringend tijd is om, na meer dan tien jaar, zijn comeback in de vechtsport te maken.De 49-jarige Amerikaan […]

Een beest van een kerel, met een gewicht van niet minder dan 326 kg, een lengte van 2m03 en schoenmaat 54, dat is the one and only Emanuel Tiny Yarborough. En deze man heeft beslist dat het dringend tijd is om, na meer dan tien jaar, zijn comeback in de vechtsport te maken.De 49-jarige Amerikaan werd in 1995 wereldkampioen sumoworstelen voor amateurs, en kwam ooit in het Guinness Book of Records terecht als zwaarste atleet ter wereld. De vechtersbaas woog destijds de volle 370 kg.

Dat de man zichzelf “Tiny” noemt is misschien wel grappig maar vooral misleidend. Je zou namelijk niet direct in de lach schieten moest je met deze vechtersbaas in een afgesloten ring staan, wachtend op een verpletterende aanval. Yarborough vocht zijn laatste MMA-gevecht op hoog niveau in 1998. Zijn tegenstander kon zich toen net op het nippertje bevrijden uit de houdgreep – en waarschijnlijk de verstikkingsdood – van Tiny.

“Dit wordt een ongelofelijke uitdaging, maar ik keer terug in de sport.”, aldus de zelfzekere Yarborough, die er alles aan zal doen zijn conditie van weleer te herwinnen. Bij het zien van onderstaande beelden uit Tiny’s vroegere vechtcarrière, kunnen de andere vechters en worstelaars (mogelijke tegenstanders) best al een weesgegroetje doen voor wat hen nog te wachten staat. (DR)

Reacties

wpDiscuz