Grote geldzorgen maken koning Albert depressief

Neerslachtige familie, daar in Brussel. Niet alleen Laurent is depressief, maar ook diens vader. Grote geldzorgen maken dat hij het hoofd laat hangen.Koning Albert, inmiddels 79, is niet meer die vrolijke rakker van weleer. Bij Story weet men hoe dat komt: Albert zou serieus geschrokken zijn van de hevige, negatieve reactie van ons allen toen […]

Neerslachtige familie, daar in Brussel. Niet alleen Laurent is depressief, maar ook diens vader. Grote geldzorgen maken dat hij het hoofd laat hangen.

Koning Albert, inmiddels 79, is niet meer die vrolijke rakker van weleer. Bij Story weet men hoe dat komt: Albert zou serieus geschrokken zijn van de hevige, negatieve reactie van ons allen toen hij vroeg of hij toch niet een beetje meer dotatie kon krijgen, aangezien hij met 923.000 euro op jaarbasis de eindjes écht niet aan elkaar geknoopt kreeg.

In volle crisistijd, terwijl hij in zijn laatste toespraak nog had gezegd dat ‘we allemaal een beetje moeten besparen’, vroeg hij extra centjes om zijn jacht mee vol te kappen en zelfs Di Rupo had zoiets van: “Trek uwe plan met wat ge krijgt”. Albert had nooit verwacht dat hij zelf de broeksriem zou moeten aanhalen, maar uiteindelijk stelde hij zijn jacht toch te koop.

Voorts lezen we in Story dat we Albert en Paola in de toekomst nauwelijks te zien zullen krijgen: Albert denkt aan de toekomst en is vooral bekommerd om die van zijn vrouw als hij er zelf niet meer zal zijn. Paola wil namelijk haar oude dagen in Italië slijten, want dat is nu eenmaal haar geboorteland. Daarom wil Albert nu al liefst zo veel mogelijk tijd met haar ginds doorbrengen: “Het probleem is, dat als Albert eerst komt te overlijden, het parlement over een dotatie voor koningin Paola zal moeten stemmen”, zo zegt een ingewijde in Story. “Na twintig jaar commotie rond de dotatie voor Fabiola zal die dotatie voor Paolo niet zo genereus zijn. Door nu al veel tijd in Italië door te brengen wil de koning de overgang voor Paola later vergemakkelijken.”

Albert loopt er depressief bij, omdat hij vreest dat zijn vrouw haar oude dagen als een arme sloor moet doorbrengen wanneer hij er niet meer zal zijn. (SL)

Reacties

wpDiscuz