HTC gaat focussen op goedkopere smartphones

Smartphonefabrikant HTC wil zich meer op goedkopere toestellen gaan richten. Zo liet het Taiwanese bedrijf weten tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers die Reuters kon bijwonen. HTC waagt zich aan de strategische zet omdat het bedrijf steeds moeilijker kan concurreren met Apple en Samsung, de twee grootste spelers op de markt. De Taiwanezen boeren flink […]

Smartphonefabrikant HTC wil zich meer op goedkopere toestellen gaan richten. Zo liet het Taiwanese bedrijf weten tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers die Reuters kon bijwonen.

HTC waagt zich aan de strategische zet omdat het bedrijf steeds moeilijker kan concurreren met Apple en Samsung, de twee grootste spelers op de markt. De Taiwanezen boeren flink achteruit. Anderhalf jaar terug had HTC nog 8,8 procent van de Android-markt. Dat aandeel is ondertussen met ruim twee derde gedaald.

HTC zoekt dus zijn heil in het segment van de lagekosttoestellen, die het bedrijf goedkoop kan laten maken in China en ontwikkelingslanden. De uiteindelijke winkelprijs van de toestellen zou rond de 235 euro komen te liggen. Met name in Myanmar wil HTC de markt openbreken en zijn merk aan de man brengen. Speciaal voor die regio werd al een nieuw toestel ontwikkeld, maar details zijn er nog niet.

MCe Archieffoto

Reacties

wpDiscuz