Hugo (Boer zkt. Vrouw) was een zware crimineel

Een huis in de fik steken, zichzelf zo verschansen dat de flikken hem per helikopter moeten zoeken: Hugo draait er zijn hand niet voor om.Hugo De Nil, ’t is een joviale kerel. Zo komt hij toch over in het programma Boer zkt. Vrouw. In Berlare, daar waar Hugo boert, kennen ze echter ook zijn andere […]

Een huis in de fik steken, zichzelf zo verschansen dat de flikken hem per helikopter moeten zoeken: Hugo draait er zijn hand niet voor om.

Hugo De Nil, ’t is een joviale kerel. Zo komt hij toch over in het programma Boer zkt. Vrouw. In Berlare, daar waar Hugo boert, kennen ze echter ook zijn andere kant.
“In de jaren negentig was de politie op zoek naar Hugo”, zo vertelt en bron. “Het werd uiteindelijk een spectaculaire klopjacht. Hugo had zich ergens in de maïsvelden verstopt en er kwam zelfs een helikopter aan te pas. Zijn eigen huis heeft hij in brand gestoken om de sporen uit te wissen.”

Hij kon zich natuurlijk niet voor eeuwig in de maïsvelden verschansen en werd opgepakt. Hij kreeg een gevangenisstraf van negen maanden en een boete van twee miljoen Belgische Frank voor het toedienen van hormonale stoffen van zijn koeien.

Toch hield De Nil toen vol dat hij niets had gedaan. Volgens hem waren het de concurrenten die hem de das om wilden doen. Toch trapte de onderzoeksrechter daar niet in.

Hugo laat het allemaal niet aan zijn hart komen. Voor hem zijn het dingen die al een jaar of vijftien geleden gebeurd zijn en daarmee basta. In het programma mogen het dan wel zijn zoons Aster en Adriaan zijn die hopen een boerin aan de spreekwoordelijke haak te slaan, maar er zitten enkele kandidates tussen die vader ook wel zou zien zitten… Zijn vrouw ging vertrok immers met de noorderzon nadat Hugo hun boerderij in de fik stak en sindsdien is hij vrijgezel. (SL)

Reacties

wpDiscuz